IQuniek

Ik ben wie ik ben!

Wie zijn wij?

Wij zijn Yvonne Trommelen (kindercoach) en Marieke de Krom (psycholoog). 


Ik, Yvonne, ben moeder van drie kinderen en werk inmiddels al 18 jaar in het onderwijs. Door te kijken naar het kind en mee te spelen, 'vertellen' ze je veel over zichzelf. Daarbij is het de taak van de opvoeder hen te geven wat ze op dat moment nodig hebben en ze van daaruit een stapje verder te brengen. Als we hierin misgrijpen en het kind niet goed zien in hun persoon en hun kwaliteiten, kan het kind vastlopen in zijn/haar ontwikkeling. Het is enorm belangrijk dat we elk kind op elk niveau kunnen begeleiden en motiveren zichzelf te zijn en daardoor de kans heeft te mogen groeien!


Ik, Marieke, ben moeder van twee kinderen. Als psycholoog heb ik veel coaching gesprekken gevoerd met zowel volwassenen als kinderen. Als moeder van hoogbegaafde en hooggevoelige kinderen ben ik vaak tegen de grenzen aangelopen van wat er voor deze kinderen wordt aangeboden. Zij verdienen extra aandacht en begeleiding om hun kwaliteiten te kunnen ontplooien en zichzelf te mogen zijn.

 


We vonden elkaar in onze interesses voor het jonge kind dat gevoelig is voor interne en externe prikkels en kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong. Om hier handvatten voor te krijgen volgden we de opleiding "pientere peuters en slimme kleuters". Na een lange zoektocht in literatuur, veldonderzoek en vele discussies, zijn we er heel trots op dat IQuniek is ontstaan.